Som de fleste har fått med seg, så har vi denne helgen hatt tidenes dataangrep som har rammet bedrifter over hele verden. Bedrifter akkurat som din, som er helt avhengig av sine datasystemer og tilgang til sine data. En av angrepstypene som vi har sett denne helgen er en gisselvare, eller ransomware som det heter på engelsk.

Denne gisselvaren gjør det navnet tilsier, den bryter seg inn i dine systemer, krypterer filene dine og holder de for løsepenger.

Krise? Ja, absolutt.

“Men vi har jo antivirus tenker du kanskje”, og det er fint. Men har du vurdert alle andre aspekter?

En kort sjekkliste for en sikker digital hverdag:
– Sørg for å ha oppdatert operativsystemet og antivirus på din maskin. Men ikke glem 3.parts applikasjoner.
– Sørg for å ha en backup av dine kritiske data, husk 3-2-1 regelen. Tre kopier, på to forskjellige medier, og ha en kopi på en trygg lokasjon.
– Test at dine backuprutiner faktisk fungerer, om du ikke tester den så vet du ikke om du har den når du trenger den.
– Ha aktivert lokale brannmurer, og sørg for at brannmuren på kontoret er oppdatert og konfigurert korrekt.
– Ha en IT-sikkerhetsplan som forteller hva dere gjør når uhellet er ute, og hva hver enkelt ansatt kan gjøre for å minske risikoen.

Overveldet? Det skjønner vi godt, og dette er bare litt av det dere skal holde styr på. Det er derfor vi har «Sikkr», en abonnementstjeneste for IT-sikkerhet som gjør alt dette for deg.

Om din bedrift ønsker hjelp med å rustes opp mot dagens trusler, ta kontakt med oss for å høre om hvordan vi kan hjelpe deg.

Gå inn på www.sikkr.no, for å få vite mer.

Om du starter henvendelsen din med “I don’t wannaCry”, så er du med i trekningen av 10 nye kunder som får tjenesten «Sikkr 360º» gratis i 3 måneder.